///info

///meubels//maatwerk/meer

De ambacht is terug. Elk project is uniek en vraagt daarom ook een volledig persoonlijke aanpak, het is net die betrokkenheid die een meerwaarde biedt. Geen idee is te zot, geen droom te groot, met de juiste aanpak is alles mogelijk.

Wilt u een véél te grote bankettafel om in uw eigen kasteel te plaatsen of eerder de kleinste ruimte van uw huis van een handig schab voorzien? ATELJe is thuis in kwalitatieve handgemaakte meubels, perfect passend maatwerk en afgewerkte totaal concepten in het Gentse. U bedenkt het, wij maken het.

///architectuur//interieur/meer

Een mooi kwalitatief meubel is maar zo goed als de ruimte waarin het zich bevind. Ruimte, licht en eenvoud zijn de kernwoorden als het om architectuur gaat. Elk renovatieproject wordt vanuit dezelfde hoek benaderd en dat met het grootste respect voor de bestaande ruimte. In het interieur worden de materialen steeds zorgvuldig gekozen om tot een zo samenhangend geheel te komen.

Als u geïnteresseerd bent in het architectuur verhaal (verbouwing, renovatie of nieuwbouw, …), neem dan persoonlijk contact op met onze architect voor een eerste vrijblijvende kennismaking.

///wie

Van spelen met de blokkendoos, naar bouwen met lego, om uiteindelijk architectuur te gaan studeren aan Sint Lucas te Gent. Het ontwerpen, bedenken en probleemoplossend denken zijn mij dus niet onbekend. Ik hou van een uitdaging maar nog meer van de eenvoudige en sierlijke oplossing die het soms met zich me brengt. Niet alles loopt altijd van een leien dak, het kan ook wel eens epdm, hout of zink zijn. 😉

Later volgde ik nog een opleiding meubelmaker in Brugge. Eerst puur uit interesse maar dat veranderde snel naar een passie. Het warme toegankelijke karakter van hout is mij bijgebleven en dat tracht ik ook toe te passen bij elke opdracht. Het oog voor design en ontwerpen die tijdens de studies werden aangeleerd, uiten zich nu als grote troef bij het realiseren van diverse projecten, groot of klein. Ik denk en werk graag samen met de klant om hun idee tot werkelijkheid te maken.

///hoe

Kwaliteit en duurzaamheid zijn twee belangrijke pijlers binnen mijn visie. Er wordt enkel samengewerkt met bedrijven en leveranciers die verantwoordelijk omgaan met het verkrijgen en verwerken van hout. Het hebben van zowel het label van ‘Forest Stewardship Council (FSC)’ als van ‘Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC)’ is daarom een must.

Sinds kort werd het harde werk ook beloont met het ‘Handmade-in-Belgium label’ waar ik uitermate tevreden en trots op ben. De ambacht verdwijnt en ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van een selecte groep die wel nog handgemaakte kwaliteitsvolle producten met liefde maakt, dit werd onlangs bekrachtigd door de Belgische overheid met het ‘erkend ambacht label’.

https://www.handmadeinbelgium.com/labelhouder/atelje

https://kbopub.economie.fgov.be/kbopub/toonondernemingps.html?ondernemingsnummer=546721989&lang=nl

%d bloggers liken dit: